Kotisivukone vai ammattilaisten tekemät kotisivut

,

Kotisivukone vai ammattilaisten tekemät kotisivut – kumpi kannattaa valita?

Kun yritys tai yksityishenkilö päättää luoda kotisivut, yksi ensimmäisistä kysymyksistä on usein: kannattaako valita kotisivukone vai ammattilaisten tekemät kotisivut? Tässä blogikirjoituksessa käymme läpi näitä kahta vaihtoehtoa ja perustelemme, miksi ammattilaisten tekemät kotisivut ovat usein kannattavampi valinta.

Kotisivukone vai ammattilaisten toteuttama kotisivu

Kotisivukoneen hyvät puolet

 • Helppokäyttöisyys: Kotisivukoneet ovat usein suunniteltu niin, että niiden käyttö on helppoa ja vaivatonta. Käyttäjän ei tarvitse osata koodata ja sivuston ulkoasun voi valita useista valmiista teemoista.
 • Mallipohjat: Kotisivukoneet tarjoavat yleensä ison valikoiman valmiita mallipohjia, joita voi muokata omien tarpeiden mukaan.
 • Edullisuus: Kotisivukoneet voivat olla edullisempi vaihtoehto, etenkin pienille yrityksille tai yksityishenkilöille, joilla on hyvin pieni budjetti käytettävissään.

Miksi valita ammattilaisten tekemät kotisivut?

 • Yksilöllinen ja ammattimainen ulkoasu: Ammattilaiset voivat suunnitella ja toteuttaa kotisivut, jotka ovat täysin yrityksen brändin ja tarpeiden mukaiset. Näin saadaan aikaan yksilöllinen ja ammattimainen ulkoasu. Kotisivukoneilla on helppo luoda perussivustoja, mutta niiden tarjoamat ulkoasu- ja toiminnallisuusvaihtoehdot ovat usein rajalliset. Ammattilaiset voivat räätälöidä sivuston ulkoasun ja toiminnot juuri asiakkaan tarpeiden mukaan, mikä voi parantaa sivuston käytettävyyttä ja erottumista kilpailijoihin verrattuna.
 • Hakukoneoptimointi (SEO): Hakukoneoptimointi on keskeinen osa modernia verkkosivustoa, jotta se löytyy helposti hakukoneista. Ammattilaisten tekemät kotisivut on suunniteltu ja toteutettu SEO-optimoidusti, mikä parantaa sijoittumista hakutuloksissa. Kotisivukoneiden tarjoama SEO-optimointi on usein heikompaa, mikä voi johtaa huonompaan näkyvyyteen verkossa.
 • Responsiivinen ulkoasu: Ammattilaiset osaavat toteuttaa responsiivisen ulkoasun, joka takaa, että sivusto toimii yhtä hyvin eri laitteilla ja selaimilla, olipa kyseessä sitten tietokone, tabletti tai älypuhelin.
 • Joustavuus ja laajennettavuus: Ammattilaisten tekemät kotisivut ovat joustavia ja helposti laajennettavissa, mikä tarkoittaa, että niitä voidaan muokata ja kehittää yrityksen tarpeiden ja kasvun mukaan tulevaisuudessa.
 • Tekninen tuki ja ylläpito: Ammattilaisten tekemien kotisivujen yhteydessä saa usein myös teknistä tukea ja ylläpitoa, jolloin ongelmatilanteissa apu on lähellä. Asiakas ei itse joudu huolehtimaan sivuston teknisestä puolesta. Kotisivukoneiden käyttäjät joutuvat usein itse vastaamaan sivuston ylläpidosta ja päivityksistä, mikä voi olla aikaa vievää ja vaativaa.
 • Yrityksen imago: Ammattilaisten tekemät kotisivut parantavat yrityksen imagoa, sillä ne heijastavat panostusta laatuun ja ammattimaisuuteen. Yksilöllinen ja ammattimaisesti suunniteltu sivusto luo vahvan ensivaikutelman asiakkaille ja kumppaneille. Kotisivukoneilla luodut sivustot saattavat vaikuttaa vähemmän ammattimaisilta ja jopa heikentää yrityksen imagoa.
 • Integroinnit ja lisäominaisuudet: Ammattilaiset pystyvät integroimaan erilaisia lisäominaisuuksia ja kolmansien osapuolten sovelluksia kotisivuille, kuten verkkokauppoja, ajanvarausjärjestelmiä tai sosiaalisen median kanavia. Tämä voi parantaa sivuston toiminnallisuutta ja käyttökokemusta. Kotisivukoneiden tarjoamat integraatiomahdollisuudet ovat usein rajoitetumpia, ja ne eivät välttämättä tue kaikkia toivottuja ominaisuuksia.
 • Ajan säästö: Vaikka kotisivukoneet ovat helppokäyttöisiä, niiden käyttö vie silti aikaa – erityisesti, jos sivuston haluaa optimoida hakukoneille ja räätälöidä omiin tarpeisiin sopivaksi. Ammattilaiset pystyvät toteuttamaan laadukkaan sivuston nopeammin, jolloin yrityksen ei tarvitse käyttää aikaa ja resursseja sivuston luomiseen ja ylläpitämiseen vaan he voivat keskittyä ja käyttää oman aikansa ydinosaamiseensa.


Yhteenveto kotisivukoneesta vai ammattilaisten tekemistä kotisivuista

Vaikka kotisivukoneet tarjoavat helpon ja edullisen tavan luoda perussivustoja, ammattilaisten tekemät kotisivut ovat usein kannattavampi vaihtoehto. Ammattilaiset pystyvät räätälöimään sivuston ulkoasun ja toiminnot asiakkaan tarpeiden mukaan, optimoimaan sen hakukoneille, tarjoamaan jatkuvaa ylläpitoa ja päivityksiä sekä integroimaan erilaisia lisäominaisuuksia.

Ammattilaisten tekemät kotisivut voivat parantaa yrityksen imagoa, säästää aikaa ja resursseja sekä tukea liiketoiminnan kasvua paremman näkyvyyden ja toiminnallisuuden ansiosta. Investoimalla laadukkaaseen verkkosivustoon yritys voi saavuttaa parempia tuloksia ja erottua kilpailijoiden joukosta.

Älä jää jälkeen kilpailijoistasi – kysy tarjous uusista kotisivuistasi!

Takaisin blogin etusivulleBlogin etusivulle Kotisivupalvelut

Lähetä viestiä!

back to top