Kotisivun tavoitteiden määrittely: Peruspilari verkkosivuston menestykselle

Nykyaikaisessa digitaalisessa maailmassa kotisivut ovat yritykselle enemmän kuin vain yhteystiedot verkossa. Ne toimivat mm. asiakkaiden tärkeänä tietolähteenä, asiakastukena, brändin vahvistaja ja yhteydenpitokanavana.

,

Selkeä tavoitteiden asettaminen

Kotisivun tavoitteiden määrittely

Tavoitteiden asettaminen on ensimmäinen askel, kun aloitetaan uuden verkkosivuston suunnittelu tai päivitetään olemassa olevaa. Tavoitteiden tulisi olla sekä selkeitä ja ne voivat olla myös mitattavissa, jotta niitä voidaan seurata ja optimoida ajan myötä.

Selkeät tavoitteet tarkoittavat, että tiedät mitä haluat saavuttaa verkkosivustollasi. Tämä voi olla esimerkiksi lisätä liikennettä, parantaa kävijöiden sitoutumista, lisätä myyntiä tai houkutella uusia asiakkaita.

Mitattavat tavoitteet tarkoittavat, että sinulla on konkreettisia lukuja tai prosenttiosuuksia, joiden perusteella voit seurata edistymistäsi. Esimerkiksi jos tavoitteesi on lisätä liikennettä, voit seurata kuinka paljon uudet sivusi tuovat sinulle lisää kävijöitä.

Tavoitteiden asettaminen on suositeltavaa, jotta voidaan yhdessä suunnitella tehokkaasti toimiva verkkosivuston strategia ja arvioida sivustosi suorituskykyä. Ne myös auttavat sinua rakentamaan sisältöä ja keskittymään olennaiseen kunkin tavoitteen osalta, jotta voimme saavuttaa haluamasi tulokset mahdollisimman tehokkaasti.


Kuinka kotisivut tukevat yrityksen tavoitteita, mieti mistä seuraavista ominaisuuksista olisi sinun kotisivuillasi hyötyä?

Verkkosivuston merkitys yritystoiminnassa on korvaamaton, sillä se voi auttaa saavuttamaan useita tärkeitä liiketoiminnan tavoitteita. Tässä tarkastelemme muutamia keskeisiä tapoja, joilla hyvin suunniteltu ja toteutettu verkkosivusto voi tukea yrityksen menestystä.

Brändin vahvistaminen

Hyvin suunniteltujen kotisivujen avulla yritys voi rakentaa tunnistettavan ja vahvan brändin. Verkkosivusto on yrityksen kasvot maailmalle, joten sen on oltava yhtenevä yrityksen brändin ja arvojen kanssa.

Tuotteiden tai palveluiden myynti

Verkkokaupan tai palveluiden markkinoinnin avulla yritys voi tavoitella suoraa myyntiä kotisivujensa kautta. Tämä auttaa kasvattamaan yrityksen asiakaskuntaa ja liikevaihtoa.

Asiakashankinta

Kotisivut ovat tehokas väline uusien asiakkaiden tavoittamiseen ja houkutteluun. Hyvin toteutettu markkinointistrategia yhdistettynä toimivaan verkkosivustoon voi merkittävästi kasvattaa yrityksen asiakaskuntaa.

Tiedotuskanavana toimiminen

Monet yritykset käyttävät kotisivujaan pääasiallisena kanavanaan viestiä asiakkailleen esimerkiksi uutisista, tapahtumista tai kampanjoista. Sivustolla voidaan myös tiedottaa yrityksen toiminnasta tai jakaa ajankohtaista sisältöä blogipostauksina.

Asiakastuen tarjoaminen

Kotisivujen avulla voidaan tarjota monipuolista asiakastukea esimerkiksi usein kysyttyjen kysymysten (FAQ) tai yhteydenottolomakkeiden muodossa. Asiakaspalvelun tukeminen verkkosivuston avulla voi parantaa asiakastyytyväisyyttä ja vapauttaa resursseja muuhun toimintaan.

Positiivisen asiakaskokemuksen tarjoaminen

Sujuvatoiminen verkkosivusto, jolla on selkeä navigointi ja hyvä mobiilioptimointi ovat avainasemassa positiivisen asiakaskokemuksen luomisessa. Hyvä käyttäjäkokemus auttaa lisäämään asiakkaiden viipymistä sivustolla ja kannustaa heitä palaamaan sivustolle uudelleen. Hyvin suunnitellut kotisivut lisäävät tietoa yrityksestä ja tehostavat palvelua..

Hakukoneoptimointi

Hyvin suunnitellut ja toteutetut verkkosivut parantavat yrityksen näkyvyyttä hakukoneissa. Tämä lisää luonnollista liikennettä sivustolle, mikä puolestaan auttaa tavoittamaan uusia potentiaalisia asiakkaita.

Verkostoituminen ja yhteistyömahdollisuuksien luominen

Yrityksen kotisivut voivat toimia alustana verkostoitumiselle ja sen kautta voi syntyä monia uusia yhteistyömahdollisuuksia. Esimerkiksi blogikirjoitukset, webinaarit tai oma osio yhteistyökumppaneita ajatellen voivat houkutella kumppaneita ja sidosryhmiä.

Kilpailuetu

Hyvin suunnitellut ja toteutetut kotisivut auttavat yritystä erottumaan kilpailijoista. Selkeä ja toimiva verkkosivusto, joka on yhtenevä yrityksen brändin kanssa, luo kilpailuetua ja vahvistaa yrityksen asemaa markkinoilla.

Lead-generointi

Kotisivut ovat usein tärkeä osa yrityksen lead-generointiprosessia. Esimerkiksi laskeutumissivut, lomakkeet tai uutiskirjeen tilausmahdollisuus voivat auttaa hankkimaan potentiaalisia asiakkaita.

Asiakassuhteen ylläpito

Kotisivut mahdollistavat säännöllisen kommunikoinnin asiakkaiden kanssa. Tämä voi auttaa syventämään asiakassuhteita ja parantamaan asiakasuskollisuutta. Esimerkiksi uutiskirjeet, blogit tai sosiaalisen median integroinnit voivat olla hyviä keinoja pitää yhteyttä asiakkaisiin.

Oman tarinan kertominen

Yrityksen kotisivut ovat usein paikka, jossa yritys kertoo omasta tarinastaan, arvoistaan ja missiostaan. Tämä auttaa luomaan yhteyttä asiakkaisiin ja syventämään heidän ymmärrystään yrityksestä.


Yhteenvetona, kotisivujen tavoitteiden määrittely ja niiden strateginen suunnittelu auttavat yrityksiä menestymään digitaalisessa ympäristössä. Hyvin suunniteltu ja toteutettu verkkosivusto on yksi yrityksen tärkeimmistä välineistä tavoitteiden saavuttamiseksi.

Takaisin blogin etusivulleBlogin etusivulle Varaa ilmainen konsultaatio Katso kotisivupalvelumme

Lähetä viestiä!

back to top