Kotisivujen ylläpidosta maksetaan - Mutta miksi?

Tarkastelemme, mitä kotisivujen ylläpito sisältää ja miksi se on välttämätöntä. Käsittelemme ylläpidon hintaa, sen tuomia etuja ja kuinka se vaikuttaa sivustosi toimintaan ja näkyvyyteen verkossa.

,
Kotisivujen ylläpito

Verkkosivun ylläpito on kokonaisvaltainen prosessi, joka kattaa monia osa-alueita.

Verkkosivuston ylläpidon keskeisiä osa-alueita ovat muun muassa verkkotunnuksen uusiminen, sivuston SSL-sertifikaatin ylläpito, palvelintila, tekninen ylläpito, tietoturva, varmuuskopiointi sekä asiakastuki. Nämä elementit muodostavat verkkosivun ylläpidon kokonaiskustannukset.

Miksi nettisivujen ylläpidon hinta vaihtelee?

Hinnan muodostumiseen vaikuttavat tekijät ovat sivuston koko, sen monimutkaisuus sekä tarvittavat palvelut. Suuremmilla, laajemmilla ja monimutkaisemmilla sivuilla on usein enemmän sivuja, monimutkaisempia ominaisuuksia eli "enemmän liikkuvia osia" ja myös sitä kautta suurempia tietoturvariskejä, jotka vaativat enemmän työtä ja resursseja ja nostavat ylläpitokustannuksia. Toisaalta pienemmät ja yksinkertaisemmat sivut vaativat vähemmän ylläpitoa, ja niiden ylläpitokustannukset ovat siten pienemmät.


Alla on koottuna ylläpidon tärkeimpiä osa-alueita

1. Verkkotunnuksen uusiminen

Sivuston verkkotunnus, eli domain (esimerkiksi sivulle.com) pitää uusia vuosittain. Me huolehdimme tästä, eikä sinun tarvitse muistaa hoitaa asiaa.

2. Sivuston SSL-sertifikaatti

Sivustolla tulee olla suojattu https-yhteys, jonka mahdollistaa SSL-sertifikaatti ja se pitää useimmissa sertifikaateissa uusia 3kk välein. Me huolehdimme tästä puolestasi.

3. Palvelintila

Jokainen verkkosivu sijaitsee jollain maksullisella palvelimella. Ylläpitohinta kattaa tämän ja me huolehdimme, että sivustosi sijaitsee tietoturvallisella palvelimella ja sillä on aina riittävästi palvelintilaa.

4. Tekninen ylläpito

Sivusto vaatii toimiakseen säännöllistä huolenpitoa. se voi olla esimerkiksi sivuston ohjelmiston ja lisäosien päivittämistä. Sivuston toimivuutta ja nopeutta tulee valvoa, ja puuttua mahdollisiin suorituskykyongelmiin.

5. Tietoturva

Ylläpitoon kuuluu myös sivuston suojaaminen tietoturvahyökkäyksiltä. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi haittaohjelmien tarkistusta ja poistamista sekä tietoturva-asetusten päivittämistä.

6. Varmuuskopiointi

Onnettomuuksien, ilkivallan ja hakkeroinnin varalta on tärkeää, että sivustasi otetaan säännöllisesti varmuuskopio. Mikäli esim. palvelin tuhoutuu, voidaan sivut helposti siirtää uudelle palvelimelle.

7. Tuen tarjoaminen

Jos yrittää ylläpitää sivustoa yksin ja kohtaa ongelman, johon ei löydä itse ratkaisua, joutuu palkkaamaan ammattilaisen korjaamaan ongelmat. Ammattilaiset voivat veloittaa tällaisista töistä helposti useita tunteja, jolloin kustannukset nousevat äkkiä. Lisäksi, jos ongelma on sellainen, että nettisivu on pois käytöstä, menetykset voivat nousta nopeasti, kun asiakkaat eivät pääse palveluusi.

Ammattitaitoisen ylläpitotiimin käyttäminen ennaltaehkäisee monet näistä ongelmista, säästää aikaasi ja tuo rauhaa mieleesi, sillä tiedät sivustosi olevan jatkuvasti hyvissä käsissä. Ylläpitäjänä me olemme aina tavoitettavissa ja valmiina auttamaan kaikkiin sivustoon liittyvien kysymysten kanssa.

Takaisin blogin etusivulleBlogin etusivulle Varaa ilmainen konsultaatio Katso kotisivupalvelumme

Lähetä viestiä!

back to top