Verkkokauppojen toimitus- ja maksutavat

,

Verkkokauppojen maksu- ja toimitustavat – minkälaisia vaihtoehtoja on olemassa?

Verkkokaupan perustaminen on nykypäivänä yhä suositumpaa ja yhä useammat yrittäjät haluavat päästä osaksi tätä kasvavaa liiketoimintaa. Suomessa verkkokauppamarkkinat kasvavat nopeasti, ja yrittäjän on tärkeää tuntea alan toimitus- ja maksutavat menestyksekkään liiketoiminnan varmistamiseksi. Käsittelemme tässä kirjoituksessa suomalaisten verkkokauppojen yleisimpiä toimitus- ja maksutapoja sekä niiden toimintaperiaatteita.

Toimitustavat ja maksutavat verkkokauppa

Toimitustavat verkkokaupoissa

Valitsemalla sopivat toimitustavat saadaan verkkokauppasi asiakaskokemuksesta sujuva ja miellyttävä kokemus asiakkaalle ja näin myös nostettua konversioprosenttia. Ohessa erilaisia toimitustapoja, joita suomalaiset verkkokaupat voivat hyödyntää niin kotimaan kuin kansainvälisissäkin toimituksissa.

  • Posti: Posti on Suomen suurin posti- ja logistiikkapalvelujen tarjoaja. He tarjoavat erilaisia toimitusvaihtoehtoja verkkokaupoille, kuten Postipaketti, SmartPOST, ja kotiinkuljetus. Postin etuja ovat sen laaja palveluverkosto, luotettavuus ja kilpailukykyiset hinnat. Lisäksi Posti tarjoaa seurantapalvelun, jonka avulla asiakkaat voivat seurata pakettinsa kulkua reaaliajassa.
  • Matkahuolto: Matkahuolto on toinen suosittu toimitustapa verkkokaupoille Suomessa. Matkahuolto tarjoaa monipuolisia palveluita, kuten Jakopaketti, Lähellä-paketti ja pikapaketti. Asiakkaat voivat noutaa pakettinsa valitsemastaan Matkahuollon toimipisteestä tai pakettiautomaatista. Matkahuollon etuihin kuuluvat joustavat noutoajat, laaja noutopisteverkosto ja kohtuulliset hinnat.
  • DB Schenker: DB Schenker on kansainvälinen logistiikkayritys, joka tarjoaa toimituspalveluja myös Suomen markkinoilla. Heidän palveluihinsa kuuluu mm. noutopistepaketti ja kotiinkuljetus.
  • UPS, DHL ja FedEx: Nämä kansainväliset kuljetusyhtiöt tarjoavat myös palvelujaan Suomessa ja ovat erityisen suosittuja, kun kyseessä ovat ulkomailta tulevat tai menevät lähetykset.

Maksutavat verkkokaupoissa

Maksutapojen valinta on olennainen osa verkkokaupan perustamista, ja niiden avulla voit luoda turvallisen ja helppokäyttöisen maksukokemuksen asiakkaillesi. Tässä esittelemme suomalaisten verkkokauppojen yleisimpiä maksutapoja ja palveluntarjoajia. Oheisesta kaavioista voit myös huomata, että suomalaisten suosimissa maksutavoissa verkkopankkimaksut ja korttimaksut ovat huomattavasti muita maksutapoja edellä.

Suomalaisten suosimmat maksutavat verkkokaupassa

Verkkopankkimaksut
0%
Korttimaksu (esim. Visa & Mastercard)
0%
Lasku
0%
PayPal
0%
Mobilepay
0%
Osamaksu
0%
Lähde Paytrailin "Verkkokauppa Suomessa 2022"-raportti
  • Verkkopankkimaksut: Suomalaisten verkkopankkimaksujen avulla asiakkaat voivat maksaa ostoksensa suoraan omasta verkkopankistaan. Tämä maksutapa on helppokäyttöinen, nopea ja turvallinen, sillä asiakkaan ei tarvitse antaa luottokorttitietojaan verkkokaupalle. Verkkopankkimaksujen palveluntarjoajia ovat esimerkiksi Paytrail, Visma Pay ja Klarna. Nämä palvelut yhdistävät useiden eri pankkien maksujärjestelmät, jolloin verkkokauppa voi tarjota yhden maksupalvelun kautta useiden pankkien maksuvaihtoehdot asiakkailleen.
  • Luottokorttimaksut: Luottokorttimaksut ovat yleistyneet verkkokaupoissa, ja suomalaiset käyttävät mielellään Visa-, Mastercard- tai American Express -korttejaan ostosten tekemiseen. Yleisiä ulkomaisia palveluntarjoajia ovat esimerkiksi Stripe, Adyen ja Braintree, mutta kaikki nämä vaihtoehdot löytyvät myös kotimaisista palveluntarjoajista kuten Paytrail ja Klarna.
  • Mobiilimaksut: Mobiilimaksaminen on kasvattanut suosiotaan viime vuosina, ja se on helppo ja nopea tapa maksaa ostoksista. Suomessa suosittuja mobiilimaksupalveluja ovat esimerkiksi MobilePay, Pivo ja Siirto. Mobiilimaksaminen tapahtuu älypuhelimella, ja se perustuu joko puhelinnumeron tai QR-koodin käyttöön. Mobiilimaksujen etuja ovat helppokäyttöisyys, nopeus ja turvallisuus.
  • PayPal: PayPal on yksi tunnetuimmista kansainvälisistä maksupalveluista, ja se on käytössä myös monissa suomalaisissa verkkokaupoissa. PayPal tarjoaa turvallisen tavan maksaa ostokset ilman, että asiakkaan tarvitsee antaa luottokorttitietojaan verkkokaupalle.
  • Lasku- ja osamaksupalvelut: Laskulla tai osamaksulla maksaminen on erityisen suosittua ja monet verkkokaupat tarjoavat näitä vaihtoehtoja asiakkailleen. Klarna ja Collector Bank ovat esimerkkejä suosituimmista palveluntarjoajista, jotka mahdollistavat laskulla ja osamaksulla maksamisen.

Toimitus- ja maksutapojen valinta on tärkeä osa verkkokaupan perustamista, ja niiden avulla voidaan varmistaa, että asiakkaat kokevat ostoskokemuksen helppona ja turvallisena. Suomessa käytössä olevat toimitustavat ja maksupalvelut tarjoavat monipuolisia vaihtoehtoja verkkokauppojen yrittäjille. Onkin tärkeää tutustua eri vaihtoehtoihin ja valita omalle verkkokaupalle sopivimmat ratkaisut.

Takaisin blogin etusivulleBlogin etusivulle Verkkokauppapalvelut

Lähetä viestiä!

back to top